top of page

Om Olofs Handelsbod

Min karriär som antik- och loppishandlare startade när jag som liten var med min mor på “bonna-auktioner“ och handlade in så kallade fyndlådor för 5:- st. Till slut blev garaget hemma fullt och då bestämde jag mig som 12 åring för att testa lyckan att sälja på loppis. Vi packade mor och fars bil och begav oss ner till brunnsparken i Ronneby, det blev en rolig och lyckad dag med många fynd som såldes.

Efter det bara ökade mitt intresse och jag började stå mer på marknader runt om i Kronobergs län och framför allt på torget i Växjö. Men garaget hemma fortsatte att fyllas på så jag hyrde ett garage i närheten av hemmet. När jag var 17 år fick köpa ladugården som jag befinner mig i idag av min mormor. Jag flyttade in alla mina prylar till ena delen av ladugården och min far som driver byggfirma tog över resten av byggnaden. Jag började dock inkräkta mer och mer på hans plats så till slut hittade han annan lokal i Moheda. 1997 startade jag företaget Olof`s Handelsbod och öppnade upp min egen loppis i en liten del av ladugården. Sedan blev det mer och mer och så har jag utökat lite efter hand till där jag är idag. I början fick jag mycket gratisreklam genom många tidningsartiklar i bla Smålandsposten och Allers som gjorde reportage om den unga antikhandlaren. Och än idag händer det att när jag är iväg och köper grejer så får man höra “det är ju du som stod på torget när du var liten”.

Idag arbetar jag även som snickare på Ahlins Bygg AB i Moheda och driver Olof`s Handelsbod om helgerna och på kvällarna. 2011 Köpte jag även fastigheten där jag bedriver verksamheten. 

Hjärtligt välkommna

bottom of page